Peter tillbaka efter rekordkort konvalescens

Från Ventilen nr 6 2001

Det var den 30 maj som Peter Karlsson på sin dåvarande engelska hemmabana i Kings Lynn råkade ut för en våldsam vurpa. Med våldsam kraft for t han in i det stumma staketet som kantade banan efter att ha krokat ihop med en medtävlare.

För Peters del blev det en allvarlig förskjutning av ledkulan i höftleden, operationer och konvalescens. Större delen av konvalescensen ägnade Peter åt ett idogt arbete för att så snart som möjligt komma tillbaka igen på banan. GP-tävlingen i Vojens i slutet av juli var målet. "Come-backen" skedde i polska Pila redan i mitten av juli och den 17 juli var han återigen tillbaka på Arendalsbanan under stort jubel från publiken. Det var då som hjärtat for upp i halsgropen på åskådarna när Peter gick omkull i ledning och blev liggande på banan utan att heatet stoppades. Trots den incidenten slutade återkomstmatchen mot Vargarna med kaparseger, tack vare storartade insatser av Peter. Med Peter åter i laget har segrarna för Kaparlaget kommit och elitseriekontraktet har säkrats. Ställningen som kungen på Arendalsbanan tog han tillbaka omedelbart vilket han bland annat övertygande visade i matchen mot Västervik.   Full poäng ,15 st, och tre gånger före Tomasz Gollob över mållinjen.

När man ser dig nu så märks det inte det minsta att du varit skadad. Är du helt återställd nu?

"Nejdå jag är fortfarande stel i kroppen och fysiskt har j ag knappt 60% av vad jag hade före vurpan. "

Då känns det och tar emot ordentligt när du kör?

"Javisst. Vurpan i sistasvängen mot inte orkade hålla emot och det dröjer innan jag kan köra två heat på råken."

Tror du att din skada blivit mindre allvarlig om det inte hade varit ett i stumt staket som du hamnade i?

"Det är jag övertygad om. Staketen är kass och kan göras mycket säkrare överallt, även i Sverige. Det är för bedrövligt att förarnas säkerhet så totalt nonchaleras."

Hur ser dina planerna ut för resten av säsongen?

"Satsning på GP och att säkra fortsatt Elitserieåkning för Kaparna."