Nu kommer Kim och Brian är still going strong

Från Ventilen nr 5 2002

Kim som vid det här laget hunnit bli 20 år har hittills haft en smått fantastisk karriär som speedwayförare.
Vid debuten på Arendalsbanan i Ullevi Cup 2000 var det en och annan som höjde på ögonbrynen för Kim som körde fort men som för det mesta vurpade innan han nådde målet. Under säsongen tog Kaparnas gamle mästerförare Janne Andersson på sig uppgiften att göra någonting av denna oslipade diamant. Vid klubbmästerskapet på hösten imma år var det en helt annan förare som uppenbarade sig på banan. Hade inte Kims transmissionskedja gått av så hade resultatlistan sett helt annorlunda ut.
Redan året efter fick Kim redan från början göra debut i Kaparnas skadedrabbade A-lag. Efter de tre inledande matcherna hade det inte blivit en enda poäng för honom, men för varje heat kom han allt närmare motståndarna. Efter fyra inledande nollor i den fjärde matchen mot Smederna i Eskilstuna, slog Kim till med en seger i det 10:e heatet som han vann före bland ändra Peter Nahlin. Efter den milstolpen i karriären var "överlycklig på gränsen till salig" en bra beskrivning på Kims känsloläge. Den bedriften följdes sedan med flera poäng och heatsegrar både i den svenska elitserien och den tysk-dansk-svenska Speedway League.
Inför årets säsong var det många som trodde på det verkliga genombrottet fö Kim. Efter en för honom normal inledning slog han till nästan på dagen efter sina första elitseriepoäng. På den erkänt svåråkta banan i Norrköping mot Vargarna körde lan ihop hela 13 poäng och bidrog därmed i hög utsträckning till att Kaparna kunde lämna Norrköping med 5 poäng i bagaget. I nästa match hemma mot Indianerna visade Kim med eftertryck att poängen veckan innan på Kråkvilan i Norrköping inte hade varit någon tillfällighet. När dammet lagt sig hade han samlat ihop inte mindre än 11 poäng. I ett huj så har han blivit storvilt för massmedia "Men jag var nervös och spänd innan matchen inför hemmapubliken" erkände en lycklig Kim som så här långt har lagt sig på 39:e plats i den svenska elitseriens snittabell.
Efter förra årets säsong bestämde sig Brian Karger för att satsa ordentligt i år. Ett av skälen till att han inte var nöjd med 2001 var att det hade blivit för få tävlingstillfällen för honom.

Detta gjorde att han i år även kör i den högsta engelsk ligan och där för Belle Vue. Brian som hör hemma i jylländska Kolding har i år fyllt 35 år. Han inledde säsongen helt lysande både i Sverige och England. Sedan har det dalat något men är klart tillfredsställande. Brian har fortfarande kvar sin mycket eminenta förmåga att ta sina poäng i de lägen när de behövs som bäst. I kaparlaget har han hittills fått ta femteplatsen och där det sannerligen inte är lätt att bärga hem poäng.

Ambitionerna att återigen få vara med i GP-cirkusen har har Brian definitivt lagt på hyllan. För honom gäller det i år att göra bra resultat i både Kaparna och Belle Vue. I Sverige är ambitionen att aktivt vara med och föra Kaparna till slutspel.