Peter fortfarande nr 1 och Bjarne vassare än någonsin

Från Ventilen nr 5 2002

Bjarne Pedersen från jylländska Vinderup som i år fyller 24 år har inlett sin tredje säsong i kaparvästen mycket övertygande.
Tillsammans med kaparkaptenen Peter har han bildat ett mycket vasst par. Tillsammans svarar de för drygt 40% av Kaparnas samtliga poäng i de fem inledande matcherna. Bjarnes åttondeplats i den svenska elitseriens snittabell talar sitt tydliga språk. Sin vana trogen att blir bättre för varje säsong har han i år infriat med mycket stor marginal.
Även i England har det gått bra för Bjarne. I år kör han för Poole il den högsta ligan och har därmed blivit van vid ett högre tempo än vad som rådde i fjolårsklubben Newcastle. Precis som i Kaparna så har han i årets upplaga av Pooles lag blivit en mycket säker och pålitlig poängplockare. Även Bjarne satsar hårt på att kvalificera sig bland nästa års ordinarie GP-förare. En andraplats i hans kvaltävling säkrade med god marginal avancemang till semifinalomgången.
Efter att ha fått en stor del av fjolårets säsong spolierad genom den svåra höftskadan som Peter ådrog sig i en vurpa mot ett staket i England så är han i år tillbaka i gammalt gott slag.

Avståndet till lagets övriga förare har dock krympt markant. Men det beror inte på att Peter Karlsson blivit sämre utan på att de övriga har utvecklats positivt och kommit närmare honom. Efter de två inledande matcherna var ovanligt nog inte Peter bäst i laget. Det fäste han dock själv inget avseende vid utan tyckte bara att det var stimulerande och bra. Pressen på honom blir därmed mindre. Numera är ordningen i laget dock återställd om än med liten marginal.

Som lagkapten tycker Peter att samarbetet med den nya lagledarduon Christer och Igge fungerar i det närmaste perfekt. "Vi är nu ett riktigt lag samtidigt som det finns ambitioner och idéer att utveckla lagandan ytterligare" säger Peter som med en glimt i ögat utlovar att det kan bära mycket långt i år om det inte inträffar några allvarligare skador.
För egen del satsar Peter på att ta en ordinarie GP-plats nästa år. Första hindret på den vägen är avklarat i och med seger vid kvaltävlingen i italienska Lonigo. Nu väntar semifinal och sedan förhoppningsvis även final i Polska Pila i augusti.