Sullivan gjorde snabb comeback efter skada
Från Ventilen nr 4 2003

Två veckor efter den olyckliga vurpan i hemmapremiären stod Ryan Sullivan återigen på startlinjen för Kaparna. När matchen var slut räknades Sullivans insats samman till inte mindre än 11 poäng. Jagg tog det litet försiktigt, konstaterade Sullivan efter sista heatet mot Smederna.

Ryan inledde litet trevande och kom trea i det första heatet. Därefter körde han hem tre raka segrar i ordinarie heat innan matchen avslutades med en poäng i heat 16.

Comebacken från det andra nyckelbensbrottet inom åtta månader var rekordsnabb. Inte minst ville Ryan komma till start vid årets första Grand Prix i Polen. Där körde Ryan klokt och tog inga risker. Han kunde räkna in sex viktiga poäng efter tävlingen i Polen.

Ville köra

Sullivan missade två matcher för Kaparna och under hans frånvaro valde lagledningen att köra "Riders Replacement" för Ryan.

"Det fungerade bra, killarna ersatte Ryan på ett föredömligt sätt. Men samtidigt sliter det på förarna när de tvingas köra extraheat. Givetvis är det bättre att ha Ryan med i laget", kommenterar lagledaren, Igge Pettersson,

Lagledningen var inte helt övertygade om Ryans tidiga återkomst. Men söndagen före hemmamötet med Smederna ringde Ryan själv till Christer Antonsson, som leder laget tillsammans med Igge Pettersson.

"Ryan ville köra, han sa ´sätt upp mig på laguppställningen´. Det var först då vi beslutade oss för att låta Ryan köra", berättar Christer.

Tåligt släkte

Speedwayförare är ett tåligt och smått galet släkte. Skador som skulle få de allra flesta att hålla sig långt ifrån fysiska aktiviteter är inget hinder för ovalåkarna. "Visst måste jag ta det litet lugnt, nyckelbenet har ju inte läkt fast riktigt ännu. Men det ligger på rätt plats så det fungerar att köra. Dessutom är det här mitt jobb så jag ville gärna komma tillbaka så fort som det var möjligt", berättade Ryan efter vinsten mot Smederna