Ryan imponerade och vann på Ullevi
Baksidan på Ventilen nr 4 2003

En vecka för sent var det äntligen dags för Grand Prix på UUevi och vilken kväll det blev. Ryan Sullivan vann före Scott Nicholls och Leigh Adams.

"För första gången på länge kan jag åka utan att ha ont. Mitt självförtroende var inte bra när jag inte kunde köra för fullt. Men nu känns det bättre och även om jag inte kan vinna totalt skall jag göra allt för slåss om segern i de tre återstående deltävlingarna", säger Ryan.

Ryan vann fyra av sina sex heat. Det var endast Leigh Adams i heat 13 och Scott Nicholls samt Jason Crump i det tjugonde heatet som besegrade Ryan.

"Vi har gjort en del förändringar med maskinerna den senaste veckan och det har fallit väl ut", berättar Ryan.

Jämnt i toppen

Efter vinsten på Ullevi ligger Ryan på sjätte plats i Grand Prix med 79 poäng. I toppen delar Leigh Adams och Nicki Pedersen förstaplatsen (båda med 96 poäng) och Tony Rickardsson följer närmast efter med 95.

Kaparna hade ytterligare en förare med i tävlingen. Joonas Kylmäkorpi ersatte Peter Karlsson som lämnat återbud på grund skadan från kvalfinalen till Grand Prix 2004. För Joonas blev det dock bara två heat. I det första hamnade han sist men i det andra var han med och bjöd på ett av de mest sevärda heaten. Joonas var sist ur starten men tog sig förbi såväl Ronni Pedersen som Peter Ljung. Han var dessutom uppe och pressade David Ruud som ledde. Men i den sista kurvan kom Joonas litet för långt ut och Ljung smet förbi. Därmed var kvällen över för Joonas, som dock inte misströstade allt för mycket. "Det var fantastiskt roligt att jag fick chansen och att det var just i Göteborg", kommenterar Joonas.