Rafal Dobrucki

Rafal som under våren i fjol drog på sig en mycket allvarlig ryggskada har nu ett drygt år senare gjort comeback och kan om allt stämmer även göra comeback i Kaparna. En förare som är en stor publikfavorit på Arendal vi kan få se den gamle gode Rafal under året igen. En förare som tillhör det absoluta toppskiktet i allsvenskan vid en comeback.
Tack vare sin längd (längst i Elitserien?) så har Rafal en mycket annorlunda körstil som är spektakulär och sevärd. Rafal är också en av få förare som utnyttjar Arendalsbanans andrakurva till fullo. När det stämmer för honom kan han åka om de flesta på yttern i den kurvan...
En mycket positiv förare som alltid är lojal. Stor tillgång i depån. Gör sin femte säsong i Kaparna.

Råkade för ett par år sedan ut för en allvarlig ryggskada. Först insåg inte Rafal hur svår skadan var utan försökte fullfölja säsongen så gott det gick. Efteråt visade det sig att skadan kunde ha resulterat i en förlamning.
Efter att skadan hade läkt sig och det polska förbundets läkare gav sitt klartecken kunde Rafal göra comeback. Till en början gick tungt för Rafal.

 

Rafal Dobrucki

Rafal Dobrucki
2003 blev den verkliga återkomsten resultatmässigt i Elitserien. Allra bäst gick det på de tekniska banorna. I Norrköping var Rafal i stort sett oslagbar och imponerade stort på Vargpubliken. När matchen skulle avgöras i avslutningsheaten blev Rafal nerkörd och överkörd av en motståndare. Länge var det osäkert hur det hade gått med den långe polacken. Till slut ställde han sig upp, satte sig på cykeln och vann omkörningen! Även i Hagfors gick det väldigt bra för Rafal.
Borta mot Smederna kom säsongens största motgång, endast 1 poäng. Det rättade Rafal till i slutspelet genom att ta 8+1 på 5 heat
När säsongen var över hade Rafal höjt sitt snitt med mer än en helpinne.

Rafal är född 761227.

Sponsorer

Agromix, Fuchs, Silkolene, Motole Speedway Service

Rafal Dobrucki