NYGAMMAL I LAGETSteen Jensen

Nummer två i vår serie intervjuer med nya och nygamla förare i Kaparnas lag 2006 är en dubbel klubbmästare, Steen Jensen.

Tillbaka i Kaparna

Steen Jensen gläder sig mycket åt att vara tillbaka i kaparvästen i år. Han upprepar det flera gånger: Jag gillar Göteborg och Kaparna. Man blir så trevligt mottagen av alla i klubben. Det är så trevliga människor. Efter en halvtimmas telefonsamtal med honom förstår jag att han passar in. Han verkar helt enkelt vara en trevlig kille. När han pratar om andra förare betonar han gärna om de är hyggliga killar man kan snacka naturligt med, som Tony Rickardsson till exempel. OK Steen, vi gillar att ha dig i laget också! Vi vill se dig åka på bakhjulet efter varje femetta!

 

Konkurrerar med Steven Andersen om en ordinarie plats

Steen tror att han kommer att konkurrera med Steven Andersen om en ordinarie plats i laget. Björn har kanske antytt det. Själv är han ganska säker på att han tar den platsen. Men han vet att det inte utlovas några säkra platser. ”De förare som visar bästa resultaten skall köra, har lagledarna betonat.”

Visste inte att Manuel Hauzinger skall köra i Kaparna

När jag frågar om han känner till hur Manuel Hauzinger är som speedway-förare blir han lite förvånad. ”Skall han köra i Kaparna i år? Det är en bra kille och en bra förare. Vi skall kanske köra ihop i Gdansk i år.” (fel: Manuel kör i Rawicz) Vad tror du om era chanser att lyfta upp laget i eliten igen? ”Med det här laget tycker jag vi skall vara med i toppen av Allsvenskan. Jag själv kommer att ha bra grejer och bra motivation”.

Arendalsbanan passar Steen

Vi pratar en stund om vilken slags banor han trivs bäst på. ”Dom skall inte vara för korta. Arendal är perfekt.” Att Steen gillar fart det vet vi från hans första år i Gastarna. ”Det skall vara lite material på banan så maskinen får jobba hela tiden.”

Skall det gå bättre i år än senast du körde i Kaparna?

”Jag hade ett besvärligt år då. Det var krångel med allt, cyklarna, familjen, skadorna och inte minst ekonomin.” Är det bättre nu? ”Senaste säsongen i England blev väldigt bra mot slutet. Då körde jag ihop omkring 10 poäng i varje match. Vi hade testat mycket och kommit fram till bra inställningar.” Även om ekonomin inte är jättebra så skall Steen klara att hålla grejerna i trim. ”Bara jag får ut mina pengar från Kaparna.” När jag berättar om att Kaparnas ekonomi har blivit bättre, inte minst tack vare en stor gåva till klubben, säger Steen: ”Jag får väl ringa till Tommy och trycka på!”

Dubbel klubbmästare i Kaparna

Steen är den ende i dagens lag som tagit hem klubbmästerskapet. Dessutom har han vunnit två gånger i rad, 2002 och 2003. 2002 var det året han började köra i Gastarna tillsammans med Kim Jansson, Sebastian Bengtsson, Björn Rahbe m fl.

Satsar professionellt på speedwayen

Sedan två år kör Steen Jensen professionellt. Han har kört 500 cc i fem år och hoppas nu ta sig ett steg närmare den översta eliten. ”Jag tar min speedway på allvar. Skall jag köra speedway skall jag ge allt. Jag tar min sport professionellt.” Ja, vi som sett Steens koncentration på banan och hur han kontrollerar startspåret före varje heat vet att han inte gärna lämnar något åt slumpen.

Kör i Brovst

I år kommer Steen att köra i Danmark, Sverige och Polen. ”Jag har en ny bra sponsor på gång. Han vill att jag skall köra i Danmark, och då blir det förstås i Brovst som tidigare. Dessutom förhandlar jag om att köra i Gdansk i Polen.” Han kommer att ha fem cyklar hemma i garaget, så om det händer något med någon har han reserver.

 

Anders W