ÄNNU EN FIGHTER Steven Andersen

Ännu en ung fighter från Danmark presenteras i denna intervju.

En i trion av unga danskar i Kaparna anno 2006. Körde förra året för Valsarna så en del allsvensk rutin finns. Något som kan vara ack så viktigt när del drar ihop sig. En svår ryggskada 2004 satte lite käppar i hjulen för utvecklingskurvan, men Steven kan mycket väl överraska i år. Kör även för Outrup i Danmark samt Miskolc som är från Ungern men kör i polska andraligan.

Ytterligare en dansk juniorlandslagsman

Steven Andersen är den tredje danske föraren i Kaparnas trupp 2006. Förra året körde han i Valsarna, men hoppas att i år få vara med om att föra upp Kaparna i högsta serien igen. Tror du att du platsar som en av de ordinarie förarna i laget? "Jag är medveten om att det blir strid om platserna i laget, men vill förstås vara en av de fem ordinarie. Jag får slåss om en plats med Steen och Manuel om att föra upp Kaparna i Elitserien igen."

Kan överraska

2004 fick han en svår ryggskada, som gjorde att resultaten sedan inte varit så bra som han önskat. Men Steven har tidigare visat att han är en förare att räkna med. Förra året fick han köra i Danmarks B-landslag. Han kan överraska i år.

Spektakulär förare

Det är en färgstark 22-åring (fyller i juni) som laddar för säsongstarten. Med sin fighterlust blir han säkert publikfavorit på Arendal. I Danmark har han redan en stor supporterskara. ”Jag ger 100% när jag är ute på banan!”

Bland de bästa i Norden på 80cc

Varför började du köra speedway? ”Det var en av mina bröder som lockade mig till det. Vi är faktiskt tre stycken som kört.” När började du? ”Jag började köra det året jag fyllde tio. Det blev 6 säsonger på lilla cykeln. Jag jobbade mig upp till att bli en av de bästa i Norden på den. Sedan 2000 kör jag 500cc, så det är sjunde säsongen på den.”

Har säkrat sig en plats i danska mästerskapet

Tack vare en fin 10:e plats i EM-semifinalen i Finland har Steven redan säkrat sig en plats i danska mästerskapet som körs över två omgångar. Vad hoppas du göra för resultat det här året? "Det är en hel del det. I DM (danska mästerskapet) skall jag bli åtminstone topp 10. Sedan vill jag bra gärna vara med i EM-finalen i år. Dessutom vill jag bra testköra i England. Och som jag sa tidigare skall jag hjälpa Kaparna upp i Elitserien och så skall väl inte mitt Outrup komma sist i danska elitserien i år!"

Väl förberedd med ett bra team

Hur har du förberett dig för denna säsongen? ”Redan förra året fick jag ihop ett mycket bra team. Jag kommer att ha fyra cyklar och en reservmotor för matcherna i Danmark och Sverige. Det skall inte bero på förberedelserna om jag inte lyckas.”

Halvprofessionell

Kan du leva på speedwayen? ”Nej inte riktigt, men jag har lyckats få rätt många sponsorer. Börjar de stora resultaten komma nu i år så skall jag nog snart kunna försörja mig på min sport.” Vilka lag kör du i detta året? "I år kommer jag att göra för Outrup, som är min hemstad, för den ungerska klubben Miskolc, som kör i polska andraligan i Polen och för Kaparna förstås.”

Valde Kaparna för att få vara med om att föra upp laget i Eliten

Varför valde du att köra för Kaparna? "Det var ett lätt val. Kaparna har ambitionen att gå upp i Elitserien och ser ut att får ett starkt lag i år. Det skall bli roligt att vara med om det."

Känner inte Shane så bra ännu

Har du någon uppfattning om din nya lagkapten? ”Nja, jag känner inte Shane Parker så bra, men jag har hört att han skall vara en trevlig kille.”

 

Anders W