Daniel Nermark - infarmad Solkatt

Tack vare farmningsavtalet med Solkatterna i Karlstad kan Kaparna använda Daniel Nermark. Efter att ha kört på reservplats i tre tävlingar har han förbättrat sitt löpande snitt så att han nu tar en ordinarie plats i laget.

Kör i tre lag i år

Det är kanske lite sent att säga välkommen till Kaparna, men med tanke på den framfart du haft sedan du först körde mot Rospiggarna i Karlstad säger jag välkommen som ordinarie i laget. ”Tack. Ja, det har gått hyggligt för mig i de tre matcherna jag kört.” Du kör i England också? ”Ja, jag kör i King's Lynn Stars i andraligan." Hur ligger ni till? "Jag vet inte exakt, men vi ligger på övre halvan i serien.” Hur många år har du kört där? " I  King's Lynn har jag kört ett par säsonger, men totalt har jag kört 8 år i England."

Har kört bra i Solkatterna i år

Jag tycker mig förstå att det gått bra i de flesta matcherna du kört för Solkattera. ”Första matchen hade vi inte riktig ordning på grejerna. Jag vill inte köra om maskinerna inte är i topptrim. Men sen har det gått riktigt bra." Du trivs med att vara tillbaka i Katterna? ”Karlstad är ju min hemstad."

Har haft ett par allvarliga skador

Du har en rätt aggressiv körstil så du har väl inte klarat dig från skador? ”Nej, jag har haft ett par allvarliga skador som hindrat mig.” Du tycker uppenbarligen att det varit värt det eftersom du satsar helhjärtat på sporten. "Ja, men det är en svår balansgång."

Fokuserar på det viktiga

Har du några synpunkter på olika banor? ”Banorna är olika och underlaget är olika. Man måste gilla läget och fokusera på sin egen körning. Det är likadant med startspåren. Man får det spår man får. Det gäller att koncentrera sig på starten.” Och starttekniken är du nöjd med? "Den är väl relativt bra, men den går alltid att förbättra."

Började med 80cc

Har du kört 80cc? "En kompis drog med mig till banan. Men pappa hade ett viktigt finger med i spelet. Det hade inte blivit något av det utan honom." Vad hade det blivit då? "Det hade blivit ishockey - förstås. Jag är ju från Karlstad!"

 

Anders W