Presentation av Matej Zagar

Nedanstående presentation är en fri översättning från en artikel publicerad på www.sportowefakty.pl.

Matej Zagar är supertalangen som under senaste året vuxit ut till att bli en toppförare i GP-serien. Vi kommer att få se honom i ett mindre antal matcher, då han kommer att vara vår förtsteförare. Hans avtal med Kaparna innebär att han inte har någon fast ersättning, men får förhållandevis bra betalt för poängen han kör in.

Skadeproblem bromsade utvecklingen

Matej har haft ett stort speedwayintresse från barnsben. Efter en mycket lovande start i sporten hindrades hans utveckling av skador. Han fick kämpa hårt för att bli Sloveniens bäste förare. Nu är han klart överlägsen Matej Ferjan. Fyra gånger i rad har han blivit slovensk mästare.

Var med om att köra upp Reading Bulldogs i förstaligan förra året

Förra året körde Matej i Polen (Torun), England (Reading) och Sverige (Vargarna). Dessutom körde han i den Tjeckiska ligan. Han var mycket nöjd med att köra för Reading Bulldogs, som han var med om att ta upp i Elite League. Han blev stor favorit i Reading. Matej är normalt mycket svårslagen på sina hemmabanor.

Europamästare 2004

2004 var ett bra år för Matej. Dels blev han europamästare (Holsted), dels blev han 3:a i sin sista JVM-tävling. Det är helt klart att han har stora möjligheter att gå mycket långt.

En man med temperament

Det blir mycket spännande att se Matej i år. Det är en kille det kan slå gnistor om. Han kör med mycket temperament. Vi kan hoppas att han kommer hit till de viktiga matcherna. Kör han som vi tror kommer vi att få en ny favorit. Dessutom blir det spännande att följa hans framfart i GP-tävlingarna.

 

Krystyna O och Anders W