Första ryssen i Kaparna - Renat Gafurov

Renat Gafurov fick vänta några matcher innan han fick komma med i laget. I matchen mot Piraterna fik han visa vad han går för. Men då visade den sympatiske ryssen att han är en härlig fighter. Det blev inte så många poäng i den matchen, men när han i sista heatet smet förbi Ryan Sullivan och Mikael Max i samma kurva anade vi att Renat kan bli en stor tillgång i laget framöver.

Riktig långpendlare

Välkommen till Kaparna! Du får åka långt för att köra här. ”Tack. Ja, det blir många flygresor för att kunna tävla i Sverige, Polen och hemma i Ryssland.” Visst, du bor ju i Oktjabrskij. Dessutom kör du för Vladivostok som ligger riktigt långt österut. ”Det krävs en del god planering för att klara resorna. Man kan ju sällan boka billigt flyg när man måste åka på bestämda tider och med kort varsel.” Men du vill ändå köra i alla tre länderna?. "Ja, jag kör gärna i tre länder. Om jag skall ta mig upp i övre eliten måste jag möta de bästa förarna ofta."

Möter gärna de bästa

Vilken sorts förare möter du helst? "De bästa. Att köra mot de starka förarna är den största utmaningen. Vilka förare kör du helst i par med? "Alla!" Det är en mycket diplomatisk Renat vi pratar med. Han stöter sig inte med någon. Frågor om laget undviker han elegant. Han svarar: "Laget är OK. Vi behöver bara lite mer tur."

Denna sidan hoppas vi Renat skall visa motståndarna många gånger

Pappa inspirationskälla - som vanligt!

Vi ställer den vanliga frågan: Hur kom dt sig att du började köra speedway? ”Pappa körde. Han var en duktig förare. Egentligen ville han inte att jag skulle börja med sporten, men när jag gjorde det så stöttade han mig."

"Det är bara att kämpa på"

Vi resonerar om hur Renat trivs på olika banor, olika startspår etc. Det blir inga distinkta svar på frågorna, men vi som hört teamets reaktioner i Vetlanda anar att han inte föredrar gropiga banor! När vi pressar honom lite mer om hur det känns att bli omkörd svarar han ungefär "Man får kämpa på och komma igen." Kämpat och gjort sitt bästa har han onekligen gjort i de matcher han kört för Kaparna! Och omkörd blir han inte så ofta. Det är nog snarast starterna som skulle kunna förbättras. Det intygar han också när vi känner honom på pulsen. "Det går alltid att förbättra."

Rysk mästare 2006

Vilken målsättning har du i år? ”Det avslöjar jag inte innan årets säsong är slut! Var du nöjd med förra året? "Ja, det var jag allt. Jag blev ju rysk mästare"

Mycket artig och trevlig

Trots att Renat har förskräckligt bråttom för att hinna iväg efter alla matcher visar han ingen stress när vi träffar honom efter match för att prata speedway (på polska, Renat talar bra polska). Han ger ett intryck av att vara lite blyg utanför banan och uppträder som en väluppfostrad ung man. Något som han visar när han hälsar på motståndarna före match. Vi hoppas få se en hel del av honom i framtiden.

  Anders W och Krystyna O